Viscurry

Een lekker lichte avondmaaltijd

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300 g magere vis, in stukjes
  • 80 g bruine rijst, droog
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode puntpaprika, in stukken
  • 100 g verse spinazie
  • ½ rode ajuin
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 cm gember, geraspt
  • ½ limoen
  • Koriander (of andere verse tuinkruiden)
  • ½ el tomatenpuree
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el madras currykruiden (rode)
  • ½ el vetarme groentebouillon (vb. Knorr)
  • 1 el kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml water
  • Peper, naar smaak
 

Bereidingswijze:

  • Breng een pot met water aan de kook en doe er de bouillon bij.
  • Maak de groenten schoon en snijd zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  • Kook de zilvervliesrijst gedurende 20 minuten gaar.
  • Meng de stukjes vis met de olijfolie, kurkuma, peper en limoensap. Houd afgedekt en koel apart tot verder gebruik.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui, prei, knoflook en gember. Voeg de stukjes tomaat, paprika, tomatenpuree, helft madraskruiden, kurkuma en verse tuinkruiden toe.
  • Laat 1 minuut roerbakken tot alle aroma’s vrijkomen. Blus met de kokosmelk en de bouillon. Laat een paar minuten sudderen zonder deksel.
  • Breng op smaak met de overige madraskruiden, kurkuma, limoensap en peper.
  • Leg de stukjes vis naast elkaar in het mengsel van de kokosmelk en breng dit terug aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat de vis, op een laag vuur, gedurende 1 à 2 minuten sudderen. Schep de curry voorzichtig om.
  • Serveer de viscurry met de zilvervliesrijst en de verse tuinkruiden.