Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara met courgetteslierten.

Ingredi├źnten (2 personen):

  • 1 courgette
  • 120 g volkoren pasta, droog gewogen 
  • 100 g pancetta
  • 100 g magere Griekse yoghurt (max. 2% vet) 
  • 1 eidooier
  • 40 g light kaas, gemalen 
  • nootmuskaat
  • peper

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 50ml van het kookvocht.
  • Snijd de pancetta in repen en bak kort in een pan zonder vetstof. Leg de pancetta op een bord met keukenpapier. Giet het overtollige vet weg.
  • Doe de courgette in een spiraalsnijder en maak er slierten van. Stoof de slierten een pan. Kruid met peper en nootmuskaat. Doe de pancetta terug in de pan.
  • Voeg de gekookte pasta toe en blus de pan met het kookvocht. Roer er van het vuur de light kaas, eidooier en Griekse yoghurt door.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email