Spaghetti carbonara met courgetteslierten.
Ingrediënten (2 personen):
- 1 courgette
- 120 g volkoren pasta, droog gewogen
- 100 g pancetta
- 100 g magere Griekse yoghurt (max. 2% vet)
- 1 eidooier
- 40 g light kaas, gemalen
- nootmuskaat
- peper
Bereidingswijze:
- Kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 50ml van het kookvocht.
- Snijd de pancetta in repen en bak kort in een pan zonder vetstof. Leg de pancetta op een bord met keukenpapier. Giet het overtollige vet weg.
- Doe de courgette in een spiraalsnijder en maak er slierten van. Stoof de slierten een pan. Kruid met peper en nootmuskaat. Doe de pancetta terug in de pan.
- Voeg de gekookte pasta toe en blus de pan met het kookvocht. Roer er van het vuur de light kaas, eidooier en Griekse yoghurt door.