Quinoa

Quinoa met kersttomaatjes, wortel, erwtjes en cashewnoten

Ingrediënten (2 porties):

  • 120 g quinoa
  • 240 ml water
  • ¼ vetarm groentebouillonblokje
  • 150 g erwtjes
  • 2 el cashewnoten
  • 12 kersttomaatjes, gehalveerd
  • 1 wortel, in brunoise
  • 2 lente-uitjes, heel fijngesneden
  • 1 bol light mozzarella, in kleine blokjes
  • 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • zwarte peper
 

Bereidingswijze:

  • Kook de quinoa 12 à 15 min gaar in de groentebouillon.
  • Kook de erwtjes een 3-tal min in water en spoel ze meteen onder koud water, zodat ze hun mooie kleur behouden.
  • Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
  • Meng de quinoa met de groenten, de mozzarella, de lente-uitjes, de peterselie, de basilicum en de noten. Voeg er de olijfolie en het citroensap aan toe. Meng en kruid met zwarte peper. Werk af met peterselie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email