Quinoa met kersttomaatjes, wortel, erwtjes en cashewnoten
Ingrediënten (2 porties):
- 120 g quinoa
- 240 ml water
- ¼ vetarm groentebouillonblokje
- 150 g erwtjes
- 2 el cashewnoten
- 12 kersttomaatjes, gehalveerd
- 1 wortel, in brunoise
- 2 lente-uitjes, heel fijngesneden
- 1 bol light mozzarella, in kleine blokjes
- 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
- 1 handvol basilicum, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa 12 à 15 min gaar in de groentebouillon.
- Kook de erwtjes een 3-tal min in water en spoel ze meteen onder koud water, zodat ze hun mooie kleur behouden.
- Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
- Meng de quinoa met de groenten, de mozzarella, de lente-uitjes, de peterselie, de basilicum en de noten. Voeg er de olijfolie en het citroensap aan toe. Meng en kruid met zwarte peper. Werk af met peterselie.