Quinoa

Quinoa met kersttomaatjes, wortel, erwtjes en cashewnoten

Ingrediënten (2 porties):

  • 120 g quinoa
  • 240 ml water
  • ¼ vetarm groentebouillonblokje
  • 150 g erwtjes
  • 2 el cashewnoten
  • 12 kersttomaatjes, gehalveerd
  • 1 wortel, in brunoise
  • 2 lente-uitjes, heel fijngesneden
  • 1 bol light mozzarella, in kleine blokjes
  • 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • zwarte peper
 

Bereidingswijze:

  • Kook de quinoa 12 à 15 min gaar in de groentebouillon.
  • Kook de erwtjes een 3-tal min in water en spoel ze meteen onder koud water, zodat ze hun mooie kleur behouden.
  • Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
  • Meng de quinoa met de groenten, de mozzarella, de lente-uitjes, de peterselie, de basilicum en de noten. Voeg er de olijfolie en het citroensap aan toe. Meng en kruid met zwarte peper. Werk af met peterselie.