Gezonde pompoencake met creamcheese topping en pecannoten.
Ingrediënten:
- 400g pompoen
- 250g speltmeel
- 3 eieren
- 1tl kaneel
- 1tl koek- en speculaaskruiden
- 1 zakje bakpoeder
- 15g zoetstof
Topping:
- 100ml creamcheese light (philadelphia)
- 50ml magere kwark
- 1etl honing
- 1 stokje vanille
- 20g pecannoten
Bereidingswijze:
- Kook de pompoen zacht en gaar in een pot met water. Giet de pompoen af en laat ze even afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
- Mix de pompoen samen met de eieren en zoetstof in een blender tot een glad mengsel.
- Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltmeel en roer het beslag goed door elkaar met een garde.
- Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het mengsel in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad.
- Bak de cake 40 min in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven.
- Als de cake helemaal afgekoeld is, kan je aan de slag met de topping.
- Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar.
- Smeer de topping uit over de cake, hak de pecannoten fijn, strooi deze over de topping en je cake is ready to eat! Smakelijk!