Pompoencake

Gezonde pompoencake met creamcheese topping en pecannoten.

Ingrediënten:

  • 400g pompoen
  • 250g speltmeel
  • 3 eieren
  • 1tl kaneel
  • 1tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 zakje bakpoeder
  • 15g zoetstof
 

Topping:

  • 100ml creamcheese light (philadelphia)
  • 50ml magere kwark
  • 1etl honing
  • 1 stokje vanille 
  • 20g pecannoten
 

Bereidingswijze:

  • Kook de pompoen zacht en gaar in een pot met water. Giet de pompoen af en laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Roer in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
  • Mix de pompoen samen met de eieren en zoetstof in een blender tot een glad mengsel.
  • Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltmeel en roer het beslag goed door elkaar met een garde.
  • Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het mengsel in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad.
  • Bak de cake 40 min in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven.
  • Als de cake helemaal afgekoeld is, kan je aan de slag met de topping.
  • Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar.
  • Smeer de topping uit over de cake, hak de pecannoten fijn, strooi deze over de topping en je cake is ready to eat! Smakelijk! 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email