Een lekkere, gezonde en snelle maaltijd. Door het wokken wordt alles snel en kort gegaard waardoor de vitamines beter behouden blijven.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 120 g volkoren noedels
- Kleine rode ui
- Klein teentje knoflook
- 10 g gember
- ¼ chilipeper
- ½ bussel lente-ui
- 100 g kipfilet in reepjes
- Arachideolie
- 100 g tofu in blokjes
- 1 etl tamarindepasta
- 1 etl vissaus
- 1 etl sojasaus
- Limoen
- Ei
- 200 g sojascheuten
- Handvol pinda’s
Bereidingswijze:
- Bereid de volkoren noedels zoals vermeld op de verpakking.
- Verhit een wok op een hoog vuur.
- Pel intussen de rode ui en snijd in fijne reepjes.
- Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet het met een mes.
- Schil de gember en snijd in fijne julienne. Snijd de chilipeper met de zaadjes in julienne.
- Snipper het groen van de lente-ui en houd apart.
- Doe een beetje olie in de hete wok en roerbak de reepjes kip.
- Doe er de tofu bij wanneer de kip goudbruin gebakken is. Laat even mee bakken.
- Voeg er vervolgens de rode ui, chili, knoflook en gember aan toe.
- Doe de noedels in de wok en bak ze mee. Voeg een scheutje water toe.
- Breng op smaak met de tamarindepasta, vissaus, sojasaus en limoensap. Meng alles goed door elkaar en laat bakken op een hoog vuur.
- Duw alles naar één kant van de wok. Breek het ei op de vrijgekomen plaats. Laat het ei een klein beetje stollen en roer los.
- Meng het ei met de rest van de ingrediënten zodra ze een beetje gegaard zijn.
- Voeg er de sojascheuten aan toe. Meng goed met de rest van de ingrediënten en haal de wok van het vuur.
- Werk af met het gesnipperde groen van de lente-ui en gecrushte pinda’s.