Een lekkere, gezonde en snelle maaltijd. Door het wokken wordt alles snel en kort gegaard waardoor de vitamines beter behouden blijven. 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 120 g volkoren noedels
  • Kleine rode ui
  • Klein teentje knoflook
  • 10 g gember
  • ¼ chilipeper
  • ½ bussel lente-ui
  • 100 g kipfilet in reepjes 
  • Arachideolie
  • 100 g tofu in blokjes 
  • 1 etl tamarindepasta
  • 1 etl vissaus
  • 1 etl sojasaus
  • Limoen
  • Ei
  • 200 g sojascheuten
  • Handvol pinda’s

Bereidingswijze:

  • Bereid de volkoren noedels zoals vermeld op de verpakking.
  • Verhit een wok op een hoog vuur.
  • Pel intussen de rode ui en snijd in fijne reepjes.
  • Kneus en pel de knoflook. Snipper het teentje en plet het met een mes.
  • Schil de gember en snijd in fijne julienne. Snijd de chilipeper met de zaadjes in julienne.
  • Snipper het groen van de lente-ui en houd apart.
  • Doe een beetje olie in de hete wok en roerbak de reepjes kip.
  • Doe er de tofu bij wanneer de kip goudbruin gebakken is. Laat even mee bakken.
  • Voeg er vervolgens de rode ui, chili, knoflook en gember aan toe.
  • Doe de noedels in de wok en bak ze mee. Voeg een scheutje water toe.
  • Breng op smaak met de tamarindepasta, vissaus, sojasaus en limoensap. Meng alles goed door elkaar en laat bakken op een hoog vuur.
  • Duw alles naar één kant van de wok. Breek het ei op de vrijgekomen plaats. Laat het ei een klein beetje stollen en roer los.
  • Meng het ei met de rest van de ingrediënten zodra ze een beetje gegaard zijn.
  • Voeg er de sojascheuten aan toe. Meng goed met de rest van de ingrediënten en haal de wok van het vuur.
  • Werk af met het gesnipperde groen van de lente-ui en gecrushte pinda’s.