Een heerlijke bowl boordevol smaak!
Ingrediënten (2 personen):
- 2 handenvol veldsla
- 8 kleine kersttomaten
- ½ komkommer
- ½ courgette
- ½ gele paprika
- ½ rode ui
- 2 kl fijngesnipperde tuinkruiden
- ½ citroen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 80g light mozzarella (of feta)
- 2 el yoghurt
- 80 g couscous
- pijnboompitten
- 1 kl olijfolie
- peper
Bereidingswijze:
- Snij de kersttomaten in plakjes.
- Snij de mozzarella, komkommer, paprika en rode in kleine blokjes.
- Rasp de courgette.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Leg in elke bowl een handvol veldsla en verdeel er de couscous over. Schik daaop de kersttomaten in de vorm van een kruis.
- Vul elk vak dat zo gevormd is met blokjes komkommer, blokjes mozzarella, geraspte courgette en blokjes paprika.
- Meng voor de saus de yoghurt met het citroensap, de olijfolie, de knoflook, de fijngehakte tuinkruiden en peper.
- Bestrooi de bowls nog met pijnboompitten en serveer de saus erbij.