Home/Recepten/Mediterrane boeddha bowl

Mediterrane boeddha bowl

Een heerlijke bowl boordevol smaak!

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 handenvol veldsla
  • 8 kleine kersttomaten
  • ½ komkommer
  • ½ courgette
  • ½ gele paprika
  • ½ rode ui
  • 2 kl fijngesnipperde tuinkruiden
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 80g light mozzarella (of feta)
  • 2 el yoghurt
  • 80 g couscous
  • pijnboompitten
  • 1 kl olijfolie
  • peper

Bereidingswijze:

  • Snij de kersttomaten in plakjes.
  • Snij de mozzarella, komkommer, paprika en rode in kleine blokjes.
  • Rasp de courgette.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Leg in elke bowl een handvol veldsla en verdeel er de couscous over. Schik daaop de kersttomaten in de vorm van een kruis.
  • Vul elk vak dat zo gevormd is met blokjes komkommer, blokjes mozzarella, geraspte courgette en blokjes paprika.
  • Meng voor de saus de yoghurt met het citroensap, de olijfolie, de knoflook, de fijngehakte tuinkruiden en peper.
  • Bestrooi de bowls nog met pijnboompitten en serveer de saus erbij.
By |March 22nd, 2018|Recepten|0 Comments

About the Author: