Vet- en suikervrije granola
Ingrediënten:
- 100 g havervlokken
- 1 eiwit en 1 eigeel
- zoetstof (bv. tagatesse of canderel)
- kruiden naar keuze: kaneel, kardemom, gemberpoeder, cacao
Ter afwerking:
- handvol noten, zaden of pitten OF
- 25 g pure chocolade (min 70% cacao) OF
- 25 g gedroogd fruit
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Klop het eiwit stijf.
- Meng het opgeklopte eiwit met de havervlokken.
- Klop het eigeel los en meng dit met het mengsel.
- Meng het geheel met de kruiden, zoetstof en de noten, pitten of zaden.
- Leg bakpapier op de bakplaat. Verdeel het mengsel (redelijk dun uitsmeren) over de bakplaat en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Roer het geheel even om en zet nog even terug in de oven voor 15 min.
- Laat het afkoelen en bewaar in een glazen bokaal.
Tip: neem 40g en combineer het met magere melk, yoghurt of platte kaas en werk af met vers fruit.