Granola

Vet- en suikervrije granola

Ingrediënten:

  • 100 g havervlokken
  • 1 eiwit en 1 eigeel
  • zoetstof (bv. tagatesse of canderel)
  • kruiden naar keuze: kaneel, kardemom, gemberpoeder, cacao
 

Ter afwerking:

  • handvol noten, zaden of pitten OF
  • 25 g pure chocolade (min 70% cacao) OF 
  • 25 g gedroogd fruit 
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Klop het eiwit stijf.
  • Meng het opgeklopte eiwit met de havervlokken.
  • Klop het eigeel los en meng dit met het mengsel.
  • Meng het geheel met de kruiden, zoetstof en de noten, pitten of zaden.
  • Leg bakpapier op de bakplaat. Verdeel het mengsel (redelijk dun uitsmeren) over de bakplaat en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Roer het geheel even om en zet nog even terug in de oven voor 15 min.
  • Laat het afkoelen en bewaar in een glazen bokaal.
 

Tip: neem 40g en combineer het met magere melk, yoghurt of platte kaas en werk af met vers fruit. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email