Wil jij jouw gasten graag een lekker en gezond hapje aanbieden? Dan zijn deze spreads een ideale oplossing voor jou!
Ingrediënten wortel-curry spread:
- 200 g wortel
- ½ appel
- 1 el olijfolie
- ½ tl currypoeder
- snuifje kurkuma
- zwarte peper
- 1 el plattekaas
- scheutje limoensap
- verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Maak de wortel en de appel schoon en snijd in stukken.
- Stoof de wortel en de appel gaar in de olijfolie.
- Voeg de curry, kurkuma en zwarte peper toe. Voeg een scheut water toe en laat garen tot de stukken wortel en appel zacht zijn.
- Laat afkoelen en mix met de plattekaas en het scheutje limoensap.
- Meng er de gehakte koriander onder.
Ingrediënten auberginespread:
- ½ aubergine
- 1 el olijfolie
- ½ teentje knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 4 takjes koriander
- mespunt kaneel
Bereidingswijze:
- Maak de aubergine schoon en snijd in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine zacht.
- Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.
- Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.
- Voeg de korianderblaadjes toe.
- Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
- Laat het afkoelen en breng op smaak met peper en kaneel.