Dipsausjes

Wil jij jouw gasten graag een lekker en gezond hapje aanbieden? Dan zijn deze spreads een ideale oplossing voor jou!

Ingrediënten wortel-curry spread: 

  • 200 g wortel
  • ½ appel
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl currypoeder
  • snuifje kurkuma
  • zwarte peper
  • 1 el plattekaas
  • scheutje limoensap
  • verse koriander, fijngehakt
 

Bereidingswijze:

  • Maak de wortel en de appel schoon en snijd in stukken.
  • Stoof de wortel en de appel gaar in de olijfolie.
  • Voeg de curry, kurkuma en zwarte peper toe. Voeg een scheut water toe en laat garen tot de stukken wortel en appel zacht zijn.
  • Laat afkoelen en mix met de plattekaas en het scheutje limoensap. 
  • Meng er de gehakte koriander onder. 

Ingrediënten auberginespread:

  • ½ aubergine
  • 1 el olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 takjes koriander
  • mespunt kaneel
 

Bereidingswijze:

  • Maak de aubergine schoon en snijd in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de aubergine zacht.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Roer er de tomatenpuree door en bak dit even mee.
  • Laat de aubergine in 5 minuten gaar worden.
  • Voeg de korianderblaadjes toe.
  • Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer grof.
  • Laat het afkoelen en breng op smaak met peper en kaneel.