Bananenbrood

Een gezond ontbijt of als tussendoortje.

Ingrediënten:

  • 300 g rijpe bananen
  • 100 g havermeel
  • 140 g volkoren tarwe- of speltmeel
  • 3 etl zoetstof (vb. tagatesse)
  • 10 g bakpoeder
  • 3 eitjes
  • 150 g Griekse yoghurt 0% of alpro yoghurt natuur met havervlokken
  • 1 etl kaneel/speculaaskruiden
 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Mix de havervlokken tot meel in de blender.
  • Meng dit meel met het volkoren tarwemeel en de bakpoeder.
  • Prak de bananen tot moes en voeg deze ook toe aan het meel.
  • Kluts de eieren los en voeg deze toe aan het meel samen met de Griekse yoghurt, de zoetstof en het kaneel.
  • Mix het geheel tot een mooi, redelijk glad beslag.
  • Stop de cake ongeveer 50 – 55 minuten in de oven.
  • Daarna even laten afkoelen en smullen maar!
 

Tip: heerlijk met light philadelphia natuur, magere platte kaas of light confituur.

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email