Een gezond ontbijt of als tussendoortje.
Ingrediënten:
- 300 g rijpe bananen
- 100 g havermeel
- 140 g volkoren tarwe- of speltmeel
- 3 etl zoetstof (vb. tagatesse)
- 10 g bakpoeder
- 3 eitjes
- 150 g Griekse yoghurt 0% of alpro yoghurt natuur met havervlokken
- 1 etl kaneel/speculaaskruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Mix de havervlokken tot meel in de blender.
- Meng dit meel met het volkoren tarwemeel en de bakpoeder.
- Prak de bananen tot moes en voeg deze ook toe aan het meel.
- Kluts de eieren los en voeg deze toe aan het meel samen met de Griekse yoghurt, de zoetstof en het kaneel.
- Mix het geheel tot een mooi, redelijk glad beslag.
- Stop de cake ongeveer 50 – 55 minuten in de oven.
- Daarna even laten afkoelen en smullen maar!
Tip: heerlijk met light philadelphia natuur, magere platte kaas of light confituur.