One of the best breakfasts ever!
Ingrediënten (voor een ongeveer 10 kleine pannenkoekjes):
- 75 gram havervlokken (of speltbloem)
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 1 eetlepel yoghurt (alpro natuur, magere yoghurt of Griekse yoghurt max 2% vet)
- 1,5 thl bakpoeder
- Vloeibare margarine (om te bakken)
Topping:
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Takje munt
- Agavesiroop
Bereidingswijze:
- Doe de havervlokken in een kom en mix met een staafmixer.
- Voeg de eieren en de banaan toe aan het havermoutmeel en mix met de staafmixer tot een glad beslag.
- Meng er de yoghurt en het bakpoeder door.
- Verhit een beetje vetstof (lopende margarine) in een koekenpan en bak de bananen pannenkoeken.
TIP: om mooie ronde pannenkoeken te krijgen, kan je gebruik maken van een siliconen bakvorm.
- Serveer de banana pancakes met wat vers fruit, een beetje agavesiroop en een takje munt.