Banana pancakes

One of the best breakfasts ever!

Ingrediënten (voor een ongeveer 10 kleine pannenkoekjes):

  • 75 gram havervlokken (of speltbloem)
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 eetlepel yoghurt (alpro natuur, magere yoghurt of Griekse yoghurt max 2% vet)
  • 1,5 thl bakpoeder
  • Vloeibare margarine (om te bakken)

Topping:

  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Takje munt
  • Agavesiroop

Bereidingswijze:

  • Doe de havervlokken in een kom en mix met een staafmixer.
  • Voeg de eieren en de banaan toe aan het havermoutmeel en mix met de staafmixer tot een glad beslag.
  • Meng er de yoghurt en het bakpoeder door.
  • Verhit een beetje vetstof (lopende margarine) in een koekenpan en bak de bananen pannenkoeken.

TIP: om mooie ronde pannenkoeken te krijgen, kan je gebruik maken van een siliconen bakvorm.

  • Serveer de banana pancakes met wat vers fruit, een beetje agavesiroop en een takje munt.