Gezonde pompoencake met creamcheese topping en pecannoten

Ingrediënten:

  • 400g pompoen
  • 250g speltmeel
  • 3 eieren
  • 1tl kaneel
  • 1tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 zakje bakpoeder
  • 15g zoetstof 

Topping:

  • 100ml creamcheese light (philadelphia)
  • 50ml magere kwark
  • 1etl honing
  • 1 stokje vanille 
  • 20g pecannoten

Bereidingswijze:

  • Kook de pompoen zacht en gaar in een pot met water. Giet de pompoen af en laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Roer in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
  • Mix de pompoen samen met de eieren en zoetstof in een blender tot een glad mengsel.
  • Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltmeel en roer het beslag goed door elkaar met een garde.
  • Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het mengsel in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad.
  • Bak de cake 40 min in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de cake afkoelen in de oven.
  • Als de cake helemaal afgekoeld is, kan je aan de slag met de topping.
  • Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar.
  • Smeer de topping uit over de cake, hak de pecannoten fijn, strooi deze over de topping en je cake is ready to eat! Smakelijk!