Spaghetti carbonara met courgetteslierten. 

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 courgette
  • 120 g volkoren pasta, droog gewogen 
  • 100 g pancetta
  • 100 g magere Griekse yoghurt (max. 2% vet) 
  • 1 eidooier
  • 40 g light kaas, gemalen 
  • nootmuskaat
  • peper

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta al dente. Giet af en bewaar 50ml van het kookvocht.
  • Snijd de pancetta in repen en bak kort in een pan zonder vetstof. Leg de pancetta op een bord met keukenpapier. Giet het overtollige vet weg.
  • Doe de courgette in een spiraalsnijder en maak er slierten van. Stoof de slierten een pan. Kruid met peper en nootmuskaat. Doe de pancetta terug in de pan.
  • Voeg de gekookte pasta toe en blus de pan met het kookvocht. Roer er van het vuur de light kaas, eidooier en Griekse yoghurt door.